Terapeutisk tilgang

Psykoterapi virker! Uanset om du har en psykisk lidelse eller søger hjælp på grund af andre problemer. Men mange kvier sig en anelse ved at søge hjælp og har et ønske om at løse problemerne selv.

Faktisk ér psykoterapi et tilbud om at klare tingene selv! Psykoterapi sætter dig i stand til at se dine egne forudsætninger for at tænke, føle og handle. Ingen af os lægger så meget mærke til disse forudsætninger i hverdagen. Vi handler blot automatisk ud fra dem!

Kognitiv terapi
Jeg tilbyder specialiseret kognitiv terapi. Denne form for terapi egner sig til at opnå gode og hurtige resultater. Men det er også en krævende terapiform, som ikke kun foregår i selve samtalerne med psykologen, men også i dagligdagen, hvor man selvstændigt arbejder videre med de opgaver og udfordringer, der skal til for at rykke sig psykologisk og adfærdsmæssigt.

Eksistentiel og indsigtsgivende terapi
Jeg tilbyder også eksistentiel og indsigtsgivende terapi. Her arbejder vi ikke målrettet mod konkrete resultater. Derimod opstår resultaterne som et naturligt led i at fordybe sig, blive klogere på sig selv og træffe livsvalg. Denne terapiform forløber ofte over lidt længere tid.

I mange tilfælde er det muligt at vælge mellem de to terapitilgange. En kombination kan, nogle gange, også være en løsning.

Familie- og parterapi eller pårørende-rådgivning
Som supplement til behandlingen eller som særskilt forløb kan der indgå familie- og parterapi eller pårørende-rådgivning. Det er relevant, hvis problemerne har forplantet sig ind i din families samspil og dynamik. Konflikthåndtering i forbindelse med skilsmisse og børnesamvær eller ved familiestrid løses nogle gange bedst i samråd med en co-terapeut. I sådanne sager samarbejder jeg med psykolog Susanne Scherff, som er specialist børnepsykologi og i psykoterapi for voksne. www.susannescherff.dk/

.

cropped-AB_Logotype_01-2.jpg